Daglige udfordringer på det åbne hav

Som krydstogtskibs læge er Dr. Gary Razons mest krævende øjeblikke, når passagerer og besætning bliver såret eller alvorligt syge hundrede kilometer fra kysten.

Pludselige livstruende nødsituationer som intern blødning, hjerteanfald, slagtilfælde og brudte knogler kan forlade lidt, om nogen tid til at omdirigere et skib til nærmeste havn. Udfordringen for et skibs læge er at stabilisere en patient, indtil skibet når land.

For ikke længe siden fulgte uuddannede besætningsmedlemmer ombord på passagerbefordrere, der parajumpers gobi udsalg fulgte radioanvisninger, mens de fordoblede sig som skibslæger i at reagere på akutte nødsituationer. Nu med krydstogtsindustriens vækst har mange skibe personale læger og sygeplejersker ombord, som arbejder i veludstyrede infirmaries.

Gennem Internettet har lægerne adgang til telemedicin til at sende vanskeligt at fortolke elektrokardiogrammer og X-stråler, og de kan konsultere specialister om problemer der opstår ombord på skibene, som ofte bærer mere end 2.400 personer. Men lægerne udfører ikke operation.

I ekstreme nødsituationer overfører helikoptere patienter til hospitaler på land. Men uden helikopterpuder på de fleste krydstogtskibe er sådanne overførsler ganske hårde og ligefrem farlige ‘, sagde Razon, der har gennemført fem sådanne overførsler i hans tre og et halvt år som skibs læge for Holland America.

En helikopter må muligvis svæve over bugten på et fartøj, der strækker sig i det åbne hav og buffers stive vinde, mens parajumpers jakke parajumpere løfter en syge passager ind i fartøjet, sagde Razon, der er certificeret parajumpers jakke dame i to specialiteter pædiatri og nødmedicin i Filippinerne.

I sygeplejersken sidste måned, Razon, 43, mindede om nogle tilfælde, nogle underholdende men mange alvorlige.

En mand blev næsten dræbt af en fælles tarmlidelse, diverticulitis, på et løb fra San Diego til Hawaii sidste år. Manden blev pludselig anæmisk mod et tab af røde blodlegemer, hans blodtryk faldt og hans hjertefrekvens blev hurtigere.

‘Vi parajumpers jakke børn blev meget bekymrede for ham, og vi søgte efter bloddonorer’, mens et medicinsk team injicerede saltvand intravenøst ​​for at stabilisere sit kredsløbssystem, sagde Razon.

Fra en databank fandt han, at manden havde en usædvanlig blodtype, A negativ, og at kun kaptajnen havde den samme. Razon transficerede en enhed af kaptajnens blod, og mands tilstand blev forbedret.

Han gik til et hospital efter skibet forankret i Hilo næsten to dage senere. (Hvis manden havde brug for mere blod ombord på skib, sagde Razon, at han ville have bedt om donationer fra besætningsmedlemmer med O-negativt blod, som gør det muligt for dem at være universelle donorer.)

To uger senere, da skibet vendte tilbage til San Diego, skete kaptajnen at se ned fra broen og se på den tidligere passager, der hævder sin bagage på terminalen. Kaptajnen gik ned til molen, hvor ifølge Razon sagde manden: ‘Jeg er i pink nu, du har reddet mit liv.’

Mens skibet sejlede i 10 til 12 meter, eller 35 til 40 fod, søs ud for den norske kyst i 2004, faldt en værktøjskasse på en maskinrumsarbejderens hoved og splittede hovedbunden. Razon var seasick, og hver gang han trådte En nål i lurching skibet, suturen faldt ud. Det tog ham en halvanden time at gøre en 15 minutters procedure.

Razon kontrollerede også mandens neurologiske funktioner hver sjette time, indtil en MR-scanning kunne udføres i land i Norge. Det viste ingen hjerneskade.

Under et Mexico-løb kom en ældre mand til sygeplejersken, der desperat søgte Viagra. ‘Køb noget når skibet docker i morgen’, sagde Razon, at han sagde til manden, som svarede: ‘Nej, det forstår du ikke. Jeg kan ikke vente. Jeg har brug for det nu. ‘

Razon svarede: ‘Undskyld, vi har ingen.’

Nogle hændelser afslører, hvor grusomme nogle mennesker kan være, selv til deres egne familier.

‘Hun kiggede på mig gennem hendes dementede øjne og sagde, at hun havde en sjælden halssygdom, og der er ikke noget blødt bip, du kan gøre ved det,’ husker Razon.

Razon aftalt og gik væk. Men han sagde: ‘Kvinden steg op og jagede mig og sagde:’ Vent, vent, du skal lytte til mig. ” Han gjorde, og hun rantede om ‘en værelseskammerat fra helvede.’