Det Indiske Luftvåben viser dygtighed til at operere bagved

Tropper sleder ned reb i ‘fjendtlige område’, transportflyvninger flyver lavt til at unddrage sig radar i kampzonerne og supersoniske krigere, der smadrer mål med præcisionsraketter og raketter. Det indiske luftvåbenfist-brandkraftdisplay i denne ørkenvifte gav en god demonstration af, at den var rede til at møde Landet sikkerhed behov.

Den parajumpers parajumpers udsalg gobi udsalg samlede samling på fredag ​​viste i ærefrygt og beundring, da frontliniefly og helikoptere i IAF-beholdningen viste deres flyvende og skydeevner.

Sortier fulgte hurtigt efter hinanden som 30 mål, herunder ‘fjende’ ammunitionsdumper, kommando- og kontrolcentre, hovedkvartersbygning, tunge våben, vitale broer og flylygter ‘fordampet i kraftig pounding.

Mens dag- og skumringen, herunder det blændende akrobatiske skærmbillede af Sukhoi 30 MK I, havde samlingen på kanten af ​​deres pladser, var natbegivenhederne spektakulære.

En Mi 17 V5 helikopter flyttede IN for at droppe tropper i kamparenaen i mørket, da en anden Mi 17 opstod for at give belysning til en søgemission.

Mi 17-helikopterbjælken, der var i stand til at belyse et område, der var størrelsen af ​​et fodboldbane, svævede og styrede sin kraftige stråle på kamparenaen, da tropper fra en anden helikopter slirrede ned et reb for at opnå deres ‘mission’.

Med bekymringer i landet over grænseoverskridende terrorisme sagde en IAF-officer, at sådanne missioner kan udføres bag fjendens linjer, hvis der er tilstrækkelig luftoverlegenhed.

‘Det billige Parajumpers parajumpers jakke dame jakker kan gøres, hvis der er tilstrækkelig luft over,’ sagde officer.

C 130J Super Hercules-transportflyet viste også sin evne til at operere bag ‘fjendtlige linjer’, da den fløj lavt for at undgå radar og faldt faldskærmsflyvninger, og efter en hurtig omgang valgte de skudt landing og off-off kapacitet.

Over 225 fighter- og transportfly inklusive Mirage 2000, Jaguar 2000, MiG 27, MIG 21, MIG 29, C130J, AN 32, Embraer og IL 76 og ubemandede luftfartøjer deltog i arrangementet, skyde raketter, missiler og bomber og laserstyrede våben.

Et MiG 29-fly skabte en sonisk boom før tilskuerne, da det krydsede lydens hastighed.

Det indfødte lyskampflyskib Tejas og lysbekæmpelseshelikopter Rudra viste også deres mettle. IAF viste også sin seneste erhvervelse PC 7 Pilatus træner.

IAF-chef, Air Chief Marshal NAK Browne søn, Squadran-leder Omar Browne var co-pilot i et af Sukhoi SU 30MKI-kampagnerne, der deltog i firepower-demonstrationen.

IAF viste også operationelle muligheder for Pechora, Osa AK M og IGLA række overflader til luft missiler.

Sarang-helikopterholdet udførte aerialakrobatik, mens Akashganga-parajumperne, Air Warriors Drill Team havde samlingen limet til deres pladser. Air Warriors Symphony Orchestra spillede beroligende musik.

Præsident Pranab Mukherjee, premierminister Manmohan Singh og forsvarsminister AK Antony var blandt de ledere, der oplevede den største brandkraftsdemonstration af IAF. Militære vedhæftninger fra flere lande var også til stede.