Lyst plankebord

Sådan kan du selv designe og lave dit plankebord

Har du mod på det og ikke mindst evnerne, så kan du godt selv designe og lave dit plankebord. Her i artiklen giver vi dig en gennemgang af, hvordan du selv designer og laver dit eget plankebord, som kan skræddersyes så det passer til lige netop dine ønsker og behov. Vil du vide mere om plankeborde, så se mere på Plankebord.dk.

Valg af træsort

Først skal du afgøre hvilken type træsort du ønsker dit plankebord skal bygges i. De mest solide og almindelige typer træsorter er egetræ og azobetræ.

Skær dine planker til

Nu skal du skære dine planker til. Hvordan du skal skære dem afhænger af ønsker og behov, men de fleste vælger tre planker af 30 cm. stykket.

Høvl og slib dine planker

Det er også vigtigt at du sliber dine planker til, så du bliver fri for splinter og ujævnheder. Det er vigtigt du er grundig, også på baggrund af, at den efterfølgende oliebehandling skal sætte sig ordentligt.

Oliebehandling af planker

Herefter er det tid til en oliebehandling af dine planker. Det er vigtigt du påfører oliebehandlingen på alle sider af plankerne.

Bordpladen samles

Nu kommer den lidt mere vanskelige del, nemlig at samle bordpladen. Vær meget grundig med denne del af opgaven, da den er afgørende for holdbarheden og æstetikken på dit plankebord.

Montering af bordben

Når bordpladen er samlet skal du have monteret bordben. Disse kan vælges i samme type som bordet, men også i andre typer og materialer, hvis du har særlige ønsker til dit plankebord.

Skær enderne af dit plankebord

Med bordben monteret på dit plankebord, er alt du mangler at skære enderne af dit plankebord, så det får de rette dimensioner. Det gælder dog kun, hvis enderne på dit plankebord ikke allerede passer.

Giv dit plankebord en finish

Afslutningsvis gives en finish af dit plankebord, hvor alt skæres og pudses til, og hvor dit plankebord tjekkes efter for fejl og mangler.

Overvej et plankebord i høj kvalitet

Selvom det kan være godt med et hjemmelavet plankebord, så kan der også være god grund til, at købe et færdiglavet plankebord. Det gælder ikke mindst i forhold til den kvalitet du kan forvente af dit plankebord. Se et stort udvalg af plankeborde på Bymain.dk/vare-kategori/plankeborde/, og køb dit plankebord i høj kvalitet.