Sådan finder du den perfekte sengelampe

Det vigtigste element i soveværelset er naturligvis sengen. Men det er også utroligt vigtigt, at have en god belysning ved sengen, da det er her vi ligger og læser om aftenen eller om morgen. Selv hvis du ikke bruger lampen som læselampe, er det en fordel med en god sengelampe, du ikke behøver at rejse dig, for at tænde lyset om morgenen, ligesom du slipper for, at skulle gå i mørket og banken tåen ind i sengekanten, efter du har slukket lyset om aftenen.

Væglampe som sengelampe

Væglampen i soveværelset er som regel tiltænkt som læselampe, men bruges også til mere afdæmpet lys end loftlampen, som de fleste soveværelser har installeret. Når du vælger din væglampe til soveværelset, skal du tænke over hvilket behøv du har til din lampe. Hvis du skal bruge lampen som læselampe, vil det være et must at du kan justere lampen, så du selv kan vælge hvilken retning lyset skal pege i. Skal lampen bare fungere som hyggeligt, mildt baggrundslys er dette derimod måske ikke så vigtigt. Der findes lyskilder som kan justere lysstyrken, nogle med en lysdæmperkontakt, andre kan dæmpes automatisk, ved eksempelvis at slukke/tænde flere gange på kontakten, så lyset dæmpes trinvis. Dette kan være en fordel, da du på den måde selv kan vælge hvor meget lys du ønsker til din væglampe ved sengen. Hvis du mangler væglampe som fungerer perfekt som sengelampe, er et populært valg Ball-væglampen fra Frandsen. Den er både funktionel og laves i mange forskellige farver, til en fornuftig pris.

Bordlampe som sengelampe

En lampe på natbordet, er en mulighed, som ses ofte. Mange vælger bordlampen over væglampen som sengelampe, da det er den mest simple samt den nemmeste løsning på flere måder. For det første er den nemmere at installere, da du blot skal sætte den i stikkontakten, hvor mange væglamper skal installeres, som en loftlampe. Da den er nemmere at installere, er den også nemmere at flytte rundt på, hvis der skal laves om derhjemme.